De nyeste opskrifter og tips
Marmelade

Print Friendly and PDF
Marmelade

Hjemmelavet marmelade smager meget bedre end købt. Og så kan man selv bestemme hvad man kommer i. Man kan bruge en slags bær, eller en blanding af flere.

Begynd med at skolde de rengjorte glas og låg. En anden nem måde, at desinficere dem på er, at sætte glassene i en 200 grader varm ovn i ca 10 minutter. Pas på når de skal ud, de er meget varme. Lågene er foret med gummi, så dem er man nødt til at skolde i kogende vand. Hvis man laver saft, efter en anden opskrift her, kan man kan ikke sætte patentflasker i ovnen. Selvom man nemt kan fjerne gummiringen på proppen, har glas, stål og porcelæn forskellige varmeegenskaber, og stålet i patentlåget kan blive så varmt, at halsen på glasflasken risikere at knække. Desuden er nogle patentpropper lavet af plastik, og det kan slet ikke tåle varmegraderne.
  • 1 kg frosne bær (det er synd at bruge friske. F.eks. jordbær, hindbær, brombær, ribs, stikkelsbær m.m. og evt. det som ikke er bær rabarber, citron, æble, appelsin m.m.)
  • 300-750 g sukker (alt efter hvor sure bærrene er fra starten)
  • Geleringsmiddel med konserveringsmiddel.
Atamon til at skylle glassene i.

Kom bærrene i en gryde, kom 1/2 l vand ved de mindre saftige bær som f.eks. stikkelsbær. Sæt gryden over ved svag varme, til bærrene kommer i kog, kog ved middelstærk varme, under hyppig omrøring 10-15 minutter. Fjern skummet med en ske og tilsæt geleringsmiddel efter kogning, se brugsanvisning på emballagen.

Kommes på rengjorte, atamonskyllede glas. Gerne mange forskellige, mindre glas, så de enkelte portioner marmelade ikke er for længe om at blive spist.

Man kan tilsætte alt efter smag f.eks. vanillie, hyldeblomst (friske, eller en smule saft), citronskal, appelsinskal m.m.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar