De nyeste opskrifter og tips
Spinat, Flødestuvet og Smørdampet

Print Friendly and PDF
Man kan købe frossen flødestuvet spinat, som bare skal tilberedes som beskrevet på emballagen. Man kan også købe frossen helbladet spinat, som kan dampes i smør, fremgangs måden er den samme som med frisk spinat. Køber man frisk spinat, skal det lægges i blød i koldt vand, så evt. jord løsner sig. Derefter skal det skylles i mange hold koldt vand. Den frosne version er langt nemmere at have med at gøre, og lige så sund som den friske.
  • Flødestuvet spinat:
  • 750 g frossen hakket spinat (der er ingen grund til at bruge frisk spinat, hvis den skal opvarmes. Det er meget billigere, langt nemmere og lige så sundt at bruge frossen. Se evt. her blanchering)
  • lidt smør
  • lidt mel
  • 1 dl fløde
Tø den frosne spinat op i en gryde med låg på, ved svag varme. Rør jævnligt. Lav en opbagning i en anden gryde, af 1/2 spsk mel og 1 spsk smør, kom fløde ved lidt ad gangen, så der ikke bliver klumper og pisk kraftigt. Når al fløde er tilsat og kogt igennem, kommes spinaten over i opbagningen og vendes rundt.

Fremgangsmåden er den samme, hvis man bruger frisk spinat. I stedet for at tø spinaten op, blancheres den, efter den er renset grundigt. Kom spinat i kogende vand, når vandet koger igen, tages spinaten op med en hulske og kommes i koldt vand. Knug spinaten fri for væde, hak den med en stor kniv på kryds og tværs og kom den hakkede spinat i opbagningen. Rør rundt og varm igennem.

Smørdampet spinat:

Her kan man også bruge både frisk og frossent.
  • 750 g helbladet frossen spinat.
  • 1 stor spsk smør
  • evt 1 fed hakket hvidløg
Smelt smør i en gryde, kom den frosne spinat ved og varm igennem ved lav varme. De virker som om der intet sker i begyndelsen, men det ende med, at spinaten tør op, og varmes igennem i smørret. Bruger man frisk spinat, er fremgangsmåden den samme som beskrevet ovenfor, bortset fra spinaten ikke hakkes, men varmes helbladet igennem i smør, i stedet for i opbagning. Tilsæt hakket hvidløg, hvis man er til det, det passer godt til spinat.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar