De nyeste opskrifter og tips




Ginger Ale (Alkoholfri)

Print Friendly and PDF

Hvis man har været i England, kan man nok ikke undgå at have smagt ginger ale. Den er oftest med alkoholindhold svarende til de cider vi kan købe i Danmark, altså fra den slags, der er næsten uden alkohol i store 1 1/2 l flasker, til den slags som Somersby med alkohol svarende til en øl. Denne opskrift på tilsvarende smag er dog alkoholfri.

Denne ginger ale, eller nærmere ginger saft, da den ikke er gæret, har en dejlig smag af ingefær og skal blandes op med vand 1:3 eller efter smag, evt. med danskvand. Ginger ale kan naturligvis også bruges til drinks, man kan tilsætte alkohol f.eks. vodka, som går til næsten alt, da det ikke smager af meget.
  • 2 1/2 l vand (kogende)
  • 100 g frisk ingefær
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 1/2 økologisk citron
  • 2 økologiske lime
  • 1 kg sukker
  • 1 brev citronsyre
Kom sukkeret i gryde på lavt blus. Kog 1 1/2 l vand og hæld det over sukkeret, så det opløses. Skær ingefær, citron og lime i meget tynde skiver og kom det i gryden. Hiv bladene af rosmarin kvistene og tilsæt også dem. Tilsæt citronsyren og den sidste liter kogende vand. Vandet skal hældes, så det skolder alle ingredienserne i overfladen. Lad det hele stå i gryden ved stuetemperatur i 10-12 timer. Citronskiver, limeskiver og ingefærskiver tages op med en hulske før ginger ale'en filtreres gennem et filter og hældes på rengjorte atamonskyllede flasker. Eller hæld saften i isterningeposer eller -bakker. Så holder den ekstra længe og man kan nemt bruge en saft-terning, eller to, som samtidig gør saften kold.

Anne

1 kommentar:

  1. Smager nu bedst med en 3 til 8 cl. gin (tøs eller ej), en isterning og en skive lime som smide-væk-pynt i et long-drink glas.

    SvarSlet