De nyeste opskrifter og tips
Ovnbagte Rodfrugter

Print Friendly and PDF
Ovnbagte rodfrugter er velegnet tilbehør til mange ting, steg, bøffer, frikadeller, krebinetter samt meget mere. Man kan bruge alle slags rodfrugter, her er det rødbeder, gulerødder, selleri og løg i både. Men persillerødder, skorzonerrødder, pastinakker, jordskokker, majroer, alle slags bede samt naturligvis kartofler er også gode. Samtidig kan man få brugt alt hvad man køber, og har i overskud. Brug Rødbeder til syltede rødbeder, laks med rigtig meget tilbehørrødbedesalat eller de ovnbagte rodfrugter som tilbehør til f.eks. bøf med løg.
Gulerødder til gulerodsalatspaghetti bologneselasagne med mornaysauce, samt mange andre retter, hvor gulerødder indgår i større eller mindre mængde.
Selleri til æble sellerisalat og i mange supper.

Skræl samme antal af hver rodfrugt, som der er personer til måltidet og skær dem i passende størrelse stave. Gælder det løg, er det et halvt til hver, i smalle både, og gælder det kartofler, er det 2 eller 3 til hver, eventuelt i et separat fad.
  • 2-4 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk god salt
  • 1 strøget spsk oregano
  • evt. andre krydderier efter ønske
Vend rodfrugterne i olie og krydderier, alternativt kan man komme rodfrugterne i en pose med olie og krydderier og ryste og vende posen, til det er fordelt. Bag ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar