De nyeste opskrifter og tips




Flødeboller

Print Friendly and PDF
Hjemmelavede flødeboller er virkelig luksus. De, der er på billedet, kan nærmere karakteriseres som 'bøffer'. Der er meget chokolade på, så guffet faldt sammen, men det smagte godt. Disse er pyntet med rødt sukker, men man kan pynte med hvad man ønsker. Bunden kan være flødebollebunde, som kan købes hos specialkøbmanden via linket, eller i en af deres butikker. Bunden kan også være marcipan.
  • 1 rulle marcipan, eller 1 pakke flødebollebunde
  • 2 bægre pasteuriserede æggehvider
  • 300 g sukker
  • 1 dl vand
  • 250 g mørk chokolade
Hvis bundene skal være af marcipan, skærer man marcipanrullen i skiver, lægger skiverne på en bageplade og bager dem ved 180 grader i ca. 6 minutter. Kom sukker og vand i en gryde og bring det til kogepunktet. Lad det koge 2 minutter. Pisk æggehviderne stive og seje, hæld det varme sukkervand langsomt i, samtidig med der piskes kraftigt. Sæt guffet på bunde med en sprøjtepose. Bag de uovertrukne flødeboller 4-5 minutter, ved 180 grader. Det giver dem en lidt hård overflade, så de er til at overtrække. Smelt chokoladen over vandbad, og overtræk flødebollerne med den. Man kan pensle chokoladen på, eller sætte flødebollen på en paletkniv, og hælde chokolade over med en lille øseske. Ved sidste metode holder man flødebollen over skålen med chokolade, så den overskydende chokolade løber ned i skålen igen. Jeg prøvede begge metoder, og begge fungerede. Det er ikke nemt, men det er besværet værd.

Anne

5 kommentarer:

  1. Ohr, de ser smækre ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Min søn og jeg, var lidt skuffede over udseendet, de var meget flottere uden chokolade. Men det var glemt, da de blev spist, de smagte virkelig godt :-)

      Slet
    2. Amen de ser så cremede og smattede ud, og det er total idyl i mit hoved! ;)

      Slet
  2. ÅRH! Jeg ELSKER flødeboller! Det er bare det bedste ^_^
    Men jeg har aldrig smagt eller lavet flødeboller.
    Tror helt sikkert jeg vil prøve din opskrift engang - det er bare lige med at finde tiden... Men er de ikke super avancerede at lave?

    Simone
    microcut.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Simone :-) De er helt sikkert værd at lave, og besværet værd. Jeg kan anbefale marcipanbundene, det er super lækkert.

      Slet