De nyeste opskrifter og tips




Æblemos

Print Friendly and PDF
Jeg havde en 2 kg pose æbler, jeg ikke havde fået brugt. Derfor besluttede jeg mig for at lave æblemos, det kan bruges til mange ting, til æblekage, på havregrød, spises som det er med mælk eller fløde på, eller som tilbehør til flere retter. Det kom i fryseren, da jeg ikke får brug for det lige foreløbig. Det er i en 2 l frysepose, jeg har skrevet dato og indhold på, det gør jeg altid, når jeg fryser noget, for selv om man regner med, at kunne huske hvad det er, man har frosset, kan det sagtens glippe efter 2-3 måneder. Samtidig er det smart, at have en notesbog, hvor man skriver, hvad man lægger i fryseren, og streger ud, når man tager noget op. Opskriften, eller hvad man kalder noget så simpelt, er til 1 kg æbler, så ganger man bare op. Der er ca. 50 % svind, ved æbler, når man skræller og skærer på denne måde. regn ud fra den skrællede mængdes vægt.

1 kg æbler
2 spsk sukker
2 spsk vand (evt. 2 spsk mere, ad gangen, hvis æblerne ikke safter meget)

Skræl æblerne, fjern kernehus (vær meget grundig, da de skaller kernerne sidder i, ellers vil være i mosen). Skær æblerne i både og hver båd i mindre stykker. Læg stykkerne i en skål, eller i en gryde med vand, så de ikke bliver brune. Vær opmærksom på, ikke at få skræl, dele af blomst eller andet ned til æblestykkerne. Hæld vandet fra, og tilsæt sukker og lidt vand. Sæt gryden over og lad æblerne koge, til de bliver til mos. Det kan tage alt fra 5 til 20 minutter. Rør i gryden, og se om æblestykkerne moser.

Anne

1 kommentar:

  1. Hej Anne, Tak for din kommentar på min blog. Hvor ser din blog også fin ud, og jeg kan se - som du skriver - at vores blogs ligner lidt hinanden på indhold. Jeg vil helt sikkert følge med på din blog og har tilføjet den som RSS feed på min blog. Hav en dejlig søndag. Med venlig hilsen Christina (www.christinahoyerglahn.blogspot.com)

    SvarSlet