De nyeste opskrifter og tips




Blommemarmelade uden Geleringsmiddel

Print Friendly and PDF
Blommer er meget saftige, og har det med at koge helt i smadder, hvis man laver blommemarmelade i en gryde. Så jeg laver den i ovn, det gjorde min farmor og min mor altid. Denne portion giver et stort glas, men man kan nemt gange op, hvis man har mange blommer. Der skal meget sukker i blommemarmelade, for ligegyldigt, hvor søde blommer er, bliver de altid sure, når de bliver varmet.
  • 1 kg blommer
  • 2 dl rørsukker
Udsten blommerne og skær evt de halve blommer endnu en gang over. Læg blommerne i et ovnfast fad (evt. i bradepanden, hvis man har mange) de må kun ligge i ca. 1½ lag, d.v.s. kun enkelte steder i 2 lag, helst kun i et lag. Strø sukker over og sæt blommerne i ovnen ved 150 grader, ikke varmluft, i 1½-2 timer, til pektinen fra blommerne og sukkeret er blevet tykt. Kan checkes ved at tage lidt væde op, lægge det på en tallerken og se om det bliver til gele. Det gør ikke noget, hvis blommer og sukker karameliserer en smule, det smager godt i den færdige marmelade. Kommes på rengjorte, steriliserede, evt. atamonskyllede glas. I andre indlæg anbefaler jeg, at man steriliserer glas i ovnen, men det er nemmere at bruge kogende vand, når man laver marmelade i ovnen. Marmeladen er holdbar i køleskab mange måneder.

Man kan tilsætte, vanille (læg en flækket stang ved blommerne), stjerneanis, kanel, rom, mandelsplitter og en mængde andre ting. Men marmeladen er også god bare som den er. 

Anne

1 kommentar:

  1. Det ser utrolig lækkert ud, og det er en rigtig god idé at lave det i ovnen. Det må jeg prøve. Samtidig synes jeg, at det er dejligt, når man kan undgå grisetæerne. :)

    SvarSlet