De nyeste opskrifter og tips
Pommes Frites

Print Friendly and PDF
Det er omstændeligt, og tidskrævende at lave pommes frites selv. Har man ikke hele dagen kan man, når man er halvejs, fryse dem, og stege dem færdig, når de skal serveres.
  • 2-3 kg bagekartofler (kartofler svinder meget, når de frituresteges)
  • 2-3 l rapsolie
  • salt
  • ½ dl eddike
Skræl kartoflerne og skær dem i pomme frites stænger. Læg dem i rigeligt iskoldt vand, tilsat eddike, mindst en time, så stivelsen bliver udvandet, skift vandet et par gange. Kog kartoffelstængerne i vand uden salt, tilsat lidt eddike,10-15 minutter Tag dem forsigtigt op, med en hulske. Læg kartoffelstængerne i en si, så vandet kan løbe fra, eller på en bakke med huller, og et fad i samme størrelse under, så vandet kan løbe fra. Jeg brugte sådan en stål grillbakke, fra weber  Sæt de kogte pomme frites i køleskab mindst 30 minutter. Man kan vælge at fryse kartoflerne på dette tidpunkt, så kan man stille en bakke i fryseren, så kartoffelstængerne er adskilt, og komme dem i en pose, når de er frosne, så fylder de ikke så meget.
Sæt olie over i en gryde, når den syder om en tandstikker, eller træenden af en tændstik, er den varm nok.Har man en friturekoger, skal temperaturen, på dette tidpunkt, indstilles på 150 grader. Steg kartoflerne lidt ad gangen, til de er mere mørkegule og er lige ved at tage farve, læg dem på køkkenrulle. Her kan man også vælge at fryse pommes frites og stege dem færdig, når de skal bruges. Hvis man fryser dem, skal de ikke tø op, før stegning. Pommes frites steges færdig i olie, denne gang i 180 grader varm olie, til de er gyldne og drysses med godt salt, inden servering.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar