De nyeste opskrifter og tips




Brød af Pisket Dej

Print Friendly and PDF
Vi fik det lækreste brød på Brøndums Hotel, forrige sommer. Jeg har eksperimenteret, og kom frem til dette piskede brød. Derudover satte jeg en deciliter kogende vand i ovnen, for at få dampeffekt, og fremme hævningen. Har man ikke en dampovn, kan man bruge dette trick. Derudover, er det faktisk umuligt, at piske dejen, hvis man ikke har en røremaskine. De brød vi fik på Brøndums Hotel, var meget små. Disse er bagt i en silikoneform, jeg kom resten af dejen i papir muffinforme, og de var næsten ikke til at få ud, papiret sad meget fast. Man kan sagtens bage brødet i en almindelig brødform.
  • 500 g mel (jeg brugte 400 g almindeligt hvedemel, og 100 g durumhvede, fordi jeg ikke havde hvedemel nok)
  • ½ liter koldt vand
  • 1 spsk honning eller sirup
  • 2 spsk surmælksprodukt (jeg brugt kærnemælk, men man kan også bruge yoghurt, ymer, eller andet)
  • 10 g gær
  • 20 g salt (ja 20 g, brødet kommer ikke til at smage salt, men alle smagsindtryk bliver forstærket. Brug godt salt, pyramide- eller flagesalt f.eks., der er en hel verden af gourmetsalt.)
Opløs gæren i vandet. Tilsæt honning eller sirup, surmælksprodukt og mel. Pisk dejen på højeste hastighed 15-20 minutter, til dejen er samlet, fast og meget elastisk. Tilsæt salt og pisk yderligere 5 minutter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, 1½-2 timer.Kør bagemaskinen på lav hastighed, til luften er slået ud af dejen. Min dej var temmelig klistret, så jeg kom den i muffinform med to skeer. Fyld formene, næsten op til kanten. Alternativt kommes dejen i en almindelig brødform. Bages ved 230 grader i ca. 20-25 minutter. Er de lyse på siderne, det var mine, tages de ud af muffinformen, det gik rimelig nemt, og bages ca. 5 minutter videre, uden form, til de har fået lidt farve. Bager man brødet i en almindelig brødform, skal det have ca. 50 minutter, efter 10 minutter, skrues ovnen ned på 200 grader.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar