De nyeste opskrifter og tips
Steg den Perfekte Bøf

Print Friendly and PDF
Der er flere metoder man kan anvende, hvis man vil stege den perfekte bøf. Jeg vil give vejledning, til de metoder jeg kender, her. Man kan naturligvis bruge de vejledende stegetemperaturer, der står på emballagen, eller de råd man har fået af sin slagter. Man skal regne med 150 g/person, hvis der almindeligt tilbehør til bøffen. Er folk særligt sultne, kan man regne med 200 g/person.

  • det antal bøffer man skal bruge
  • smør til at stege i

1. Den metode jeg faktisk altid bruger, er også den, de fleste professionelle anvender. Man trykker på kødet, for at bedømme, hvor meget det er stegt. Prøv at slap af i hånden og tryk på det bløde kød, mellem tommel og pegefinger. Det er fornemmelsen af råt kød. Knyt hånden let, som hvis man holder et barn i hånden, tryk igen. Det er fornemmelsen af rødt/rosa kød, altså medium stegt. Knytter man hånden kraftigt, føles det som gennemstegt kød. Man kan som udgangspunkt regne med, at bøfferne skal have mellem 2 og 4 minutter på hver side, inden man begynder at trykke. Og man trykker først, når bøffen er vendt, så man trykker på den stegte side.

2. Denne metode kan man kun anvende, hvis ens stegepande kan tåle at komme i ovnen. Det kan alle pander, det er håndtaget det handler om. Tænd ovnen på 180 grader. Brun bøfferne i smør, på en varm pande. De skal have ca. 2 minutter på hver side, så de bliver godt brune. Vend dem kun en gang. Sæt panden 2 minutter i ovnen. Check for en sikkerheds skyld, ved at trykke, som beskrevet ovenfor. Denne metode sikrer, at bøfferne bliver jævnt stegt.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar