De nyeste opskrifter og tips




Franske Vafler

Print Friendly and PDF
Opskriften er fra Mad af Ingeborg Suhr, udgivet 1961 og jeg har arvet bogen fra min mor. Forordet har Ingeborg Suhr skrevet og hun slutter 'Ved denne nye udgave af Mad er jeg taknemmelig for den værdifulde hjælp, som er ydet af lærerinderne på Den Suhrske Husmoderskole.' Sådan en har jeg været, lærerinde på Den Suhrske Husmoderskole, dog ikke dengang, jeg var ikke engang født endnu. Da jeg arbejdede der, hed den Suhrs Seminarium'. I dag er den en del af Professions Højskolen Metropol.
  • 125 g flormel (almindeligt hvedemel)
  • 125 g smør
  • ½ dl vand
  • ca 30 g 'groft sukker ' (perlesukker eller rørsukker, men helt almindeligt sukker kan sagtens bruges)
  • æggehvide til pensling
  • 50 g sukker og 50 g smør (piskes til creme)
Alt sammenæltes godt. Dejen henstilles til afkøling ca. 30 minutter, hvorefter den udrulles tyndt og udstikkes med en ret stor form (jeg brugte et almindeligt drikkeglas). Lidt groft sukker strøs på kagebrættet eller gråt papir (pergamentpapir?), kagerne pensles med lidt sammenpisket æggehvide, og vendes med denne side mod det udstrøede sukker. Med kagerullen trykkes kagerne let, og kan nu gives en oval form. Bages med sukkersiden opad lysebrune, ved jævn varme. Jeg satte ovnen på 200 grader og gav dem 7-8 minutter, men hold øje med dem, det går pludselig stærkt.

I bogen bliver det foreslået, at kagerne kan lægges sammen 2 og 2 med kagecreme eller marmelade. Jeg lagde dem samen med smørcreme, jeg lavede også smørcreme jeg rørte kakao i. Men herhjemme, blev den klassiske smørcreme foretrukket.

P.S. I bogen bliver de kaldt Falske Vafler (Franske Vafler), jeg aner ikke, hvorfor de hed falske vafler, og det er ikke lykkedes mig at opklare.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar