De nyeste opskrifter og tips




Lune Æblekager med Vanillieis og Karamelfigurer

Print Friendly and PDF
Lune æblekager med kold is, er en virkelig lækker kombination.Det begyndte med, vi så 'Det Søde Liv', men lavede vores helt egen version, den æblekage, jeg plejer at lave og vanilleis i stedet for kanelis.

Vanilleis:
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 40 g. sukker
  • 2 tsk vanillesukker*
  • 2 dl. piskefløde
    Bagte æblekager:

    ½ stk. god vaniljestang (kan udelades, hvis man ønsker æblekagerne smager af kanelsukker)
    150 g. sukker
    100 g. hvedemel
    1½ tsk bagepulver
    2 æg 
    100 g. smør
    1-2 æbler
    1 spsk ekstra sukker
    ½-1 tsk kanel
      Karamel fantasi:

      75 g. flormelis
      5 stk. usaltede pistaciekerner, finthakkede

      * Skal man bruge vanille i flydende ting, der skal i køleskab, som f.eks. fløderand eller panna cotta, eller i is, der skal i fryseren, er det en fordel at bruge vanillesukker, i stedet for vanillekorn. Vanillekorn fra stænger, er våde og tunge, og de ender alle sammen i bunden, eller toppen, hvorimod vanillesukker er tørt, så kornene bliver ved at være fint fordelt.

      Vanilleis:
        Æggeblommer, sukker og vanillesukker piskes til tyk æggesnaps. Fløden piskes til skum, vend flødeskummet i æggesnapsen, ikke omvendt. Iscremen fordeles i silikone-muffinforme, eller i en stor form og serveres som kugler.

        Bagte æblekager:
        Vaniljestangen halveres på en lange led og vaniljekorn skrabes ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med en anelse af sukkeret så kornene skilles ad. Bland vaniljesukker, sukker, bagepuler og mel. Gem 1 spsk sukker og bland med 1 tsk kanel. Pisk ægget i og rør dejen godt. Tilsæt smeltet smør og pisk dejen ensartet. Skær æble i smalle både, læg lidt dej i muffinforme, læg æblebåde, drys med kanelsukker, gør sådan 2-3 lag, slut med æblebåde og kanelsukker. Overfyld ikke formene, bag hellere en ekstra.
        Bages ved 180 grader til de er gyldne og giver efter ved tryk - ca. 15 - 18 minutter.

        Karamel fantasi:
        Flormelissen smeltes til gylden karamel og tages af varmen. Vent et minuts tid inden den nu, lidt tyktflydende karamel tegnes af på bagepapir med en ske dyppet i karamel. "Tegn" min. 6 rimeligt ens kunstværker og drys dem straks med en anelse finthakkede pistacie, så karamellen ikke når at stivne, det gør den hurtigt.

        Anret på portionstallerkener, med en æblekage, vanilleis og karamelfigur.


        Anne

        Ingen kommentarer:

        Send en kommentar