De nyeste opskrifter og tips
Tzaziki

Print Friendly and PDF
Et rigtig klassisk græsk tilbehør, passer virkelig godt til lam, men også til mange andre ting. Engang kunne man ikke købe græsk yoghurt, og var nødt til at dræne almindelig yoghurt. Det besvær er man heldigvis fri for i dag, hvor græsk yoghurt findes i langt de fleste supermarkeder.
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 1 agurk
  • 2-3 fed presset hvidløg (alt efter hvor græsk man ønsker tzazikien)
  • 1 spsk salt
Riv agurken groft, evt. i foodprocessor, med rive/snitte tilbehør, med mandolinjern, eller almindeligt rivejern. Læg den revne agurk i  en skål med 1 spsk salt, vend det godt rundt, og udvand, på den måde.

Rør den græske yoghurt med presset hvidløg. Når der er meget væde i skålen med agurk, hældes den fra, agurkerne kommes i et viskestykke, og resten af væden vrides ud. Kom agurkerne i yoghurten og server.

NB: Hvis man ikke kan købe græsk (drænet yoghurt), kan man dræne yoghurt naturel selv. Kom yoghurt i et kaffefilter, eller i et klæde i en sigte, sæt det i køleskabet ca. 8 timer, med en skål under, til at samle den afløbne væde i. Det der er i kaffefilteret, eller klædet nu, er drænet yoghurt=græsk yoghurt. Det er, i øvrigt, meget billigere at dræne yoghurt selv.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar