De nyeste opskrifter og tips
Chokolademousse

Print Friendly and PDF
Virkelig nem chokolademousse, der oven i købet har den fordel, at den skal laves i forvejen og stilles i køleskab 4-6 timer. Her er den pyntet med guldstøv, men man kan pynte med alt man ønsker. F.eks. hakkede usaltede pistacienødder, hakkede brændte mandler eller friske bær. Man kan også lave moussen af hvid chokolade, eller lave hvid chokolademousse af denne opskrift Her er til ca. 6 portionsglas.
 • 200 g chokolade (ikke for mørk, jeg bruger sådan en helt almindelig billig en, som man kan få alle steder. Tror den er på max. 50% kakaoindhold, men den reklamerer ikke med det på forsiden af emballagen)
 • 1 dl meget stærk kaffe (kold) kan undværes
 • 100 g sukker
 • 2 pasteuriserede æggeblommer (der er 2 blommer i et bæger)
 • 1/2 l piskefløde
Smelt chokolade og sukker over vandbad. Pisk æggeblommer i og rør kaffen i. Pisk fløden til skum og vend chokoladeblandingen i. Kom på portionsglas og sæt i køleskab 4-6 timer. Pyntes inden servering.

Anne

2 kommentarer:

 1. Nøjh, sikke en lækker sag. måske man skulle treate sig selv med sådan én i weekenden :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Signe :-) Den var også populær herhjemme. Jeg måtte lige ind på din blog, og sikke en masse dejlige indlæg, det bliver ikke sidste gang! Så jeg linker til den nu, og ser når du poster nyt :-)

   Slet