De nyeste opskrifter og tips




Vanille (Mild Vanillesukker, Vanillesukker og Vanillesirup)

Print Friendly and PDF
Vanille er helt fantastisk til mange ting. Her tre hjemmelavede vanilleprodukter, det milde vanillesukker kan bruges som erstatning til sukker, eller en del af en mængde sukker (50 g vanillesukker+250 g almindeligt sukker, hvis man skal bruge 300 g f.eks.). Det lille glas vanillesukker, er rigtig vanillesukker og er rigtig godt, der hvor man skal bruge vanillesukker, i råcreme f.eks. Vanillesiruppen i det andet lille glas, er godt i kaffe eller the (1 tsk f.eks.), på is, i desserter i øvrigt og mange andre ting.

Mild vanillesukker:
  • sukker (gerne rørsukker)
  • vanillestænger
Hver gang man har brugt vanille, kommer man den delte stang, hvor kornene er skrabet ud af ned til sukker.

Vanillesukker:
  • 6-7 spsk sukker (gerne rørsukker)
  • 1-2 vanillestænger
Skrab vanillekornene ud. Begynd med at køre 1 spsk sukker rundt i vanillekornene, så de bliver skilt. Tilsæt en spsk sukker mere, ad gangen og skrab rundt med en kniv, så vanillekornene bliver fordelt. Når al sukkeret er tilsat, kan man hakke rundt i sukkeret, så vanillen bliver findelt. Opbevares på glas.

Vanillesirup:
  • 1½ dl vand
  • 1 dl sukker (gerne rørsukker)
  • kornene fra 1 stang vanille
Skrab kornene ud af vanillestangen, og skrab dem rundt i 1-2 spsk sukker, så kornene bliver fordelt. Kom sukker, vand, vanillekorn og stangen fra dem i en gryde. Bring i kog og lad koge 7-10 minutter. Det er ikke rigtig til at se, hvornår siruppen bliver tyk, mens den er varm. Den bliver meget tykkere, når den er kølet af. Er man i tvivl, kan man komme et par dråber på en kold (stuetemperatur) tallerken og se om det stivner til sirupkonsistens. Bliver den pludselig for tyk, kan man tilføje ekstra vand. Også selvom, man først finder ud af det, når den er kølet ned, så varmer man den op igen, med lidt mere vand. Opbevares i køleskab og holder i princippet næsten uendeligt, det bliver bare ikke aktuelt, for det bliver spist hurtigt :-)

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar