De nyeste opskrifter og tips




Konfekt (Tips Til Den Perfekte Overtrækschokolade)

Print Friendly and PDF
For nogle år siden, var det første år min yngste var på konfektkursus. Jeg forstillede mig, at resultatet ville være noget fedtet børnekonfekt, mest bestående af marcipan. Jeg var vældig overrasket, da jeg så resultatet. Og i gaveæske, ser det endnu mere professionelt ud. Se eventuelt også husets version af konfekt fra sidste år.
  • 500 g marcipan af god kvalitet
  • 250 g mørk chokolade, gerne 70%
  • 250 g lys chokolade
  • hvid chokolade, til pynt
  • valnødder til pynt
  • hasselnødder til pynt
  • pitacienødder til pynt
  • evt. forskellige ingredienser til smag. Disse var med orangesmag og romsmag. Begge dele var essenser. Man kan også ælte tørret frugt, i mindre stykker i marcipanen. Naturligvis kan man også bruge spiritus eller likør, i stedet for essenser.
De valgte ingredienser æltes grundigt ind i marcipanen. Form marcipanen til lange stænger, og skær stykker af dem, på denne måde bliver stykkerne nemmere ens. Man kan også forme et stort marcipanbrød, så det er egnet til at skære skiver af, efter det er overtrukket. 

Det bedste resultat, når det handler om overtrækschokolade får man, hvis man er omhyggelig med temperaturen. Hak den ene halvdel af chokoladen fint og den anden halvdel groft, sæt en gryde over til vandbad. Vær opmærksom på, at skålen med chokolade, har større diameter end gryden, så der ikke kommer damp i chokoladen. Når vandet koger, tages gryden af blusset, inden den grofthakkede del af chokoladen kommes i. Smelt chokoladen, under omrøring ca. 10 minutter, eller til chokoladen har en temperatur på 36-37 grader. Fjern skålen fra gryden, og rør den fintakkede chokolade ud i den smeltede. Sæt marcipanen på en pålægsgaffel eller en gaffel beregnet til overtræk. Denne proces tager også omkring 10 minutter, selvom det først ser ud som om, der slet ikke sker noget. Dyp stykkerne i chokoladen. Pynt konfekten mens chokoladen er våd, så pynten hænger fast. . Chokolade kan ikke tåle bratte temperaturforandringer, og chokoladen skal tørre helt, ved stuetemperatur. Det tager ca. 2 timer, hvis man kan lade chokoladen tørre, ved 12-14 grader. Ellers tager det væsentlig længere tid. Opbevar konfekten i tætsluttende dåser, det er mest optimalt at opbevare konfekt ved 12 grader. Er det ikke muligt, opbevares det bedre i stuetemperatur, end i køleskab, ellers udsætter man chokoladen for, for store temperaturforandringer. Vil man alligevel opbevare konfekten i køleskab, tages dåsen ud, længe før konfekten skal serveres. Så længe, at man har fornemmelsen af, at chokoladen er blevet tempereret i dåsen. Så undgår man fugt, og grå chokolade.

Anne


Ingen kommentarer:

Send en kommentar