De nyeste opskrifter og tips




Créme Brûlée

Print Friendly and PDF
Crème Brûlée er nok den mest klassiske dessert, man kan servere. Jeg troede jeg havde en gasbrænder i mit skur, men den havde eksmanden taget, da han flyttede i juni. Jeg klarede mig med grillen i ovnen, og det gik an. Denne dessert er egnet som dolce, hvis man vil servere et måltid på ægte italiensk vis.
  • 65 g sukker
  • 5 æggeblommer
  • ½ rigtig god vanillestang, f.eks polynesisk eller Tahiti
  • 4½ dl piskefløde
  • 65 g sukker til at karamelisere med
  • 1 gasbrænder (eller grill i ovnen, men hold godt øje, det går pludselig hurtigt)
Kom ramekinerne, eller andre egnede portionsskåle i fryseren, eller i køleskab, hvis man gør det i god tid. Flæk vanillestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas med kniven vaniljekornene med lidt af sukkeret på bordet, så kornene skilles ad. Pisk sukker og æggeblommer kort sammen i en skål. Varm vanille, den tomme vanillestang og piskefløden op til ca. 90 grader, og tag gryden af varmen. Tag vaniljestangen op, og hæld nu en tredjedel af den varme piskefløde op i æggeblandingen, mens der piskes kraftigt. Hæld den lune æggeblanding op i gryden med den varme fløde, og varm massen op til 80 grader, mens der piskes.
Afkøl legeringen til ca. 35 grader. Skum det øverste skum af og fordel legeringen i de iskolde skåle. Bag crème brûléerne i en 110 grader varm ovn i ca. 25 minutter, til cremen har sat sig og giver efter ved et let tryk, de er stadig meget bløde, men stivner videre, ved afkøling. Tag dem ud og lad dem afkøle helt i køleskabet, minimum 2 timer.
Drys de iskolde crème brûléer med et meget tyndt, men jævnt lag sukker. Karamelliser sukkeret hurtigt med en gasbrænder., eller sæt skålene under grillen i oven og hold øje!  Vent lidt med at servere, så man ikke brænder sig på det karameliserede sukker.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar