De nyeste opskrifter og tips




Pandekager

Print Friendly and PDF
Pandekager ca 12 stk, på billedet er det dobbelt portion. Jeg laver aldrig andre, end disse pandekager, dem bruger jeg både til madpandekager og dessertpandekager.
  • 120 g mel
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • en lille anelse salt
Begynd med at røre pandekagedejen. Pisk mel, æg og 1/2 dl mælk til en klumpfri dej. Tilsæt resten af mælken og pisk grundigt. Lad dejen hvile, mindst 1/2 time.

Steg pandekagerne på en pande i lidt smør. Hæld pandekage dej på i et papirtyndt lag, og vend og drej panden, så dejen fylder hele fladen. Steg ved rimelig over middel varme til pandekagerne er lysebrune i kanterne, vend dem og steg 1/2 minut på den anden side. Alt i alt handler det om meget kort tid, så man skal ikke gå væk, under processen.

Tilbehør til pandekager kan være mange ting. Syltetøj, marmelade, sukker, is, alle slags bær friske, eller med sukker bragt langsomt til kogepunktet, må ikke koge- i en gryde. Som herhjemme banan og Nutella- kun fantasien sætter grænser. Pandekagerne er også velegnede til madpandekager, se f.eks. pandekager med hakket oksekød eller pandekager med tun og salvie

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar