De nyeste opskrifter og tips




Svenske Himmerigsmundfulde (Havregrynskager)

Print Friendly and PDF
Sådan hed de i det blad, min mor tog dem fra. Siden hun hev ud, er for længst blevet væk, men jeg tror det var et Alt for Damerne eller Alf og Damerne, som jeg (ligesom Henrik Nordbrandt) troede det hed, da jeg var barn. Der bliver mange kager, af denne portion, men da de skal lægges sammen, er den samlede portion faktisk kun en halv, og de bliver som regel lynhutigt spist.
  • 225 g sukker
  • 3/4 dl sirup
  • 3/4 dl fløde
  • 225 g smeltet smør
  • 3 dl havregryn (de lykkes kun med grovvalsede)
  • 150 g hvedemel
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
Fyld:
  • 1/4 l piskefløde, pisket til flødeskum, evt. blandet med 100 gr smeltet nougat, og 2 spsk meget stærk kaffe. Men de smager fantastisk med flødeskum alene i.
Sukker og smør smeltes i en gryde. De andre ingredienser blandes i, sæt dejen på en bageplade. Man skal kun sætte en theskefuld på, til hver kage, med rigtig god afstand, da kagerne flyder meget ud. Regn med 9 kager, på en almindelig størrelse bageplade. Bages ved 180 grader i ca. 8-10 til de er gyldne. Hold øje med dem, og tag dem af pladen, når de er stivnet, så det kan lade sig gøre. De er ret flydende, når de kommer ud. Det er rigtig nemt, hvis man trækker bagepapiret med kagerne på, over på risten.Ved den metode skal man så bruge mere end et stykke bagepapir. Serveres lagt sammen med flødeskum, eller nougat/kaffe flødeskum.

Anne

7 kommentarer:

  1. Disse kager blev også bagt i mit hjem,og det er 100 år siden,min mor blev født :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej hvor pudsigt, tusind tak for for din kommentar. Kh Anne

      Slet
  2. Jeg har faktisk udklippet fra bladet. 😊 det har jeg gemt fra jeg var barn

    SvarSlet
    Svar
    1. Undskyld jeg først svarer nu, men bloggen har været nede. Nej hvor sjovt, den oprindelige opskrift giver en enorm mængde. Jeg har kun en gang bagt hel portion, efter og også her er det halv portion. Anne

      Slet
  3. Hej.
    Hvorfor kan man ikke bruge
    de almindelige havregryn? Er ikke
    meget for de grove.

    SvarSlet
    Svar
    1. Undskyld jeg først svarer nu. Bloggen har været nede. Finvalsede havregryn flyder ikke ud på samme måde. Bruger man dem, bliver resultatet en lille kompakt og høj kage. Anne

      Slet
  4. Så fandt jeg også opskriften.
    Hvor mange kager bliver der ca.?
    Hilsen Else

    SvarSlet