De nyeste opskrifter og tips
Lammekølle med Kartofler i Fad

Print Friendly and PDF
Hvis man ikke har lyst til lammeduft i hele huset 10 timer, kan man tilberede en på under tre timer, med et udmærket resultat. Læg kartofler i skiver, i et fad, under lammekøllen, der tilberedes på rist. Jeg serverede semi dried cherrytomater til, jeg kom dem bare med stilken på, med i ovnen, da jeg satte lammekøllen i, og gav dem ca 1 time.
 • 1 lammekølle (vægten jeg angiver, er på køller uden nøgleben)
 • olivenolie
 • 2-3 kviste rosmarin
 • 3-4 fed hvidløg
 • salt
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem i et fad og sæt fadet under lammekølle, der steges på rist, i ovnen. Rids lammekøllen på begge leder, så fedtlaget bliver ternet. Gnid køllen med ca. 2 spsk olivenolie, stik den med så meget hvidløg, som muligt og drys den med salt og læg den på rist. Sæt risten i ovnen, med fadet med kartofler, nedenunder ved 225 grader i 20 minutter, og skru ned på 150 grader. Lad køllen stege videre 1½-2 timer, alt efter vægt, vejer køllen 2 kg (en meget stor lammekølle), skal den have 2 timer, er køllen mindre, skal den have 1½ til 1 time og 3 kvarter. Man kan mærke på køllen, hvornår den er mør. Lad køllen hvile 15-20 minutter, før udskæring.

Anne2 kommentarer:

 1. Kære Anne
  Endelig faldt jeg over en opskrift hvor kødet ikke behøver blive skåret. Tænker bare at sætte et par gafler i lammekøllerne, så kan folk selv forsyne sig. Jeg skal lave mad til 45 gæster og vil gerne sætte lammene i ovnen aftenen før (så jeg slipper for at stå tidligt op). Ville det her fungere? 14 timer ved 60 grader (kl 22-kl 12 næste dag), 1 times pause ude af ovnen tildækket (så jeg kan bage foccacia brød) og 4 timer ved 80 grader (fra kl 13-17) - hvile 1 time og servering kl 18:-)

  Hvad sir ud til det?

  Mange hilsner
  Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina, det er sørme mange du skal bespise :-) Det lyder som en en god plan, men hvis du alligevel vil sætte lam i ovnen aftenen inden, vil jeg opfordre sig til at bruge min opskrift på langtidsstegt lammekølle. Den er tilberedt på nogenlunde samme måde, som du beskriver. Jeg indsæter link til den opskrift herunder, og skriv endelig igen, hvis der er noget du er i tvivl om. Kh Anne

   http://www.spismed.net/2012/04/lammeklle-langtidsstegt.html

   Slet