De nyeste opskrifter og tips




Spis Dig Til En Bedre Søvn

Print Friendly and PDF
Kan man spise sig til en bedre søvn? Ja, ligesom man kan spise, eller snare drikke sig til en ringere, det er jo en kendt sag. Herunder vil jeg skrive, hvilke levnedsmidler, der kan sikre en bedre søvn, på forskellige måder.

Hvis det er et problem at falde i søvn:
  • Kirsebær, græskarkerner, popcorn, valnødder, havre, rødbeder og agurk indeholder tryptofan, som er det stof, kroppen danner melatonin ud fra. Melatonin er et naturligt forekommende hormon, der antages for at have en regulerende effekt på døgnrytmen, hos både mennesker, dyr og planter. Melatonin er dog ikke den eneste faktor, der påvirker døgnrytmen.
Hvis det er et problem at man vågner om natten:
  • Asparges, ferskner, nektariner og æbler er medvirkende til et give et stabilt blodsukkerniveau. Ind imellem er det ikke et problem, at falde i søvn, men et problem ikke at vågne ind til flere gange, i løbet af natten. Det kan ofte være fordi ens blodsukker falder, de nævnte levnedsmidler holder blodsukkerniveauet stabilt, i lang tid. Og så skal man ikke spise for sent, da det kan give en urolig søvn, fordi kroppen har travlt med at fordøje det spiste. Man kan få en roligere søvn, hvis det man har spist er fordøjet, inden man skal sove.
Hvis man plages af mareridt:
  • Avocado, kål. spinat, jomfruhummer og ost indeholder meget magnesium, og magnesium antages for at være medvirkende til at gøre drømme mindre levende. Det er måske ikke et tilfælde, hummersuppe ofte serveres som natmad.
Hvis man derimod ønsker mere levende drømme:
  • Tun, laks, banan, kød og ost indeholder meget Vitamin B6, som antages for at være med til at gøre drømme mere levende.
Hvis problemet er snorken:
  • Citrusfrugter, anses for at kunne mindske eller forhindre snorken. Det gælder alle citrusfrugter appelsin, citron, grapefrugter og clementiner. 
Hvad man skal undgå, for at få en ordentlig nattesøvn:
  •  Alkohol, er ikke medvirkende til en ordentlig søvn, selvom mange er af den opfattelse. Og så kan indtagelse af alkohol være årsag til, eller forværre snorken. Sukker giver hurtig energi, så det er uhensigtsmæssigt at spise is, slik, desserter eller kage, inden sovetid. Og så naturligvis de koffeinholdige  drikkevarer, som kaffe, cola og sort the (grøn the indeholder også koffein, men i mindre grad en sort)
Sov godt :-) Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar